SLA

SLA (Stereolithography)


Der findes et større udvalg af forskellige teknologier til at udføre 3D print. Fælles for dem alle sammen er, at emnet produceres direkte fra en 3D fil i .stl format, som genereres fra en 3D CAD part (Computer Aided Design)  eller en 3D scanning, som gør det muligt at skabe en digital kopi af et objekt. 


SLA
SLA teknologien skaber 3D-trykte genstande fra en flydende polymer ved anvendelse af en lyskilde til størkning af det flydende materiale.

SLA har en række fordele:
·         Bedste teknologi ved mindre tolerancer
·         Meget præcis, mulighed for små detaljer
·         Transparent materiale er en mulighed 


Sådan fungerer SLA
3D print ved hjælp af SLA er en kold proces, hvor UV laser lys føres over et kar med photopolymerisk væske, der hærder, hvor strålen rammer. Væskekaret indeholder en byggeplade, der sænkes en lagtykkelse efter et lag væske er hærdet, og processen fortsættes indtil de ønskede 3D emner er blevet skabt. Efter hver hærdeproces køres en sweeper over karet for at sikre en jævn fordeling photopolymervæske. 
Når processen er færdig, kører byggepladen op og drypper af. Herefter renses emnerne og hærdes til sidst i stærkt UV lys.

SLA printere kan producere yderst præcise dele med glatte overfladebehandlinger og bruges generelt til meget detaljerede skulpturer, smykker, forme og prototyper. På grund af den forholdsvis lille størrelse bruges SLA normalt ikke til at prnte store genstande.


Copyright © All Rights Reserved


Kontakt Info

+45 6166 0118

 a    Odense, Danmark

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godkend