Hvad er 3D print

3D print teknologier

Hvad er 3D print


3D print er en additiv produktionsmetode, hvor et objekt bliver bygget op fra bunden lag på lag direkte fra en 3D fil. Dette giver dig en unik mulighed for inden for kort tid at have enten en prototype, et prøveemne eller et færdigt produkt i hånden, hvilket derfor gør denne metode optimal til test af funktionalitet eller design i dit udviklingsforløb.


Processen varierer alt efter, hvilken 3D teknologi der benyttes. Disse teknologier kan være alt lige fra stationære printere, der smelter et plastmateriale og lægger det ned på en printplatform, til industrimaskiner, der bruger en laser til selektivt at smelte metalpulver ved høje temperaturer. Et print kan tage flere timer at printe alt afhængigt af størrelsen på printet, og de færdigtprintede objekter bliver ofte efterbehandlet for at nå det ønskede finish.

For at kunne 3D printe det ønskede objekt, er man nødt til at forberede printet. Dette kaldes også ”slicing”, eller på dansk "skæring”. Slicing deler en 3D-model op i hundredvis eller tusindvis af vandrette lag, hvilket herefter gør det muligt at printe objektet.


3D print bliver med fordel anvendt ved prototyper som et led i produktudviklingen for at opnå et mere effektivt forløb samt for at reducere udviklngstiden betragteligt. Prototyper er yderligere med til at mindske behovet for prototype værktøjer og værktøjsændringer, hvilket i sidste ende sikrer bedre produkter. Yderligere gør 3D print det muligt at skabe komplekse former og dele, hvoraf mange ikke kan fremstilles ved konventionelle fremstillingsmetoder. Disse komplekse former og dele har ikke en pris; Produktdesign med komplicerede designfunktioner koster lige så meget at producere som enkle produktdesigns, hvilket på denne måde også gør fremstillingen til en additiv produktionsmetode.


Printle tilbyder en stor pallette af prototyper lige fra mindre detaljerede emner til større præsentationsmodeller, som kan være med til at give dit produkt et boost i den rigtige retning. Printle leverer både enkelte prototyper samt større produktionsserier alt efter aftale. Kontakt os her for et uforpligtende tilbud.


Copyright © All Rights Reserved


Kontakt Info

+45 6166 0118

 a    Odense, Danmark

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.

Godkend